Vapaaehtoisia tarvitaan suurpetoyhdyshenkilöiksi

Saaremme petokanta on saanut lisäystä perinteisten pienpetojen lisäksi myös suurpedoista. Ilvekset ovat vakioasukkeja, ja satunnaisia susihavaintojakin saarella on vahvistettu. Riistanhoitoyhdistys tarvitsee kipeästi lisää käsipareja suurpetoyhdyshenkilöiksi. Suurpetoyhdyshenkilöt käytännössä tarkistavat ja kirjaavat suurpetohavainnot alueellaan.

Riistakeskus järjestää koulutuksen toukokuussa Oulussa (tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin), johon Hailuodosta on tarkoitus kouluttaa henkilöitä. Saarelle tarvittaisiin vähintään viisi suurpetoyhdyshenkilöä, mielellään enemmän. Tällä hetkellä koulutuspaikkoja löytyy riittävästi, mutta jos riistakeskus rajoittaa osallistuja määrää tulevaan koulutukseen, osallistujat koulutukseen tässä tapauksessa otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset Hailuodon Rhy toiminnanohjaaja Jarmo Kuisma 0440450332 hailuoto@rhy.riista.fi.

Lisätietoa suurpetoyhdyshenkilönä toiminnasta löydät osoitteesta: http://riistahavainnot.fi/suurpedot/suurpetotutkimus/suurpetohavaintojarjestelma