Vierasmetsästys

Yleistä

Metsästysseura on perinteisesti tarjonnut vierasmetsästäjille rajoituksetta vain vesilintumetsästyslupia.

Jäniksen vieraslupa koko kaudelle on 250 euroa siten, että silla saa metsästää maksimissaan yhden jäniksen päivässä.. Jäniksen vieraslupa koko kaudelle on 250 euroa siten, että jos johtokunta päättää, että jänisjahti keskeytetään, niin myös tällöin vieraiden kausilupaoikeus päättyy. Luvan kausimaksua ei tällöin palauteta. Jänislupia myyvät K-Valinta Marjakas ja lauttarannan kioski Hailuodossa. Jänisluvan voi myös maksaa suoraan Hailuodon metsästysseuran osuuspankin pankkitilille FI1950300740002491 / OKOYFIHH. Kirjoita viestikenttään ”jänislupa” sekä metsästyspäivämääräsi ja metsästäjän nimi. Ota maksusta kuitti sekä kuvallinen henkilökortti metsälle mukaan.

Vesilinnustus

Vuonna 2017 vesilintulupien hinnat ovat:

• 20.08. 35 €
  • 21.08. 25 €
  • 22.08-31.12. 15 €/metsästyspäivä
  • Iltalupa 1.9. alkaen 10€ (klo. 12-24)
  • Kausilupa 150€
  • Mökkilupa 40€/kausi, sisältää pienpetopyyntioikeuden. Yhtä mökkiä kohden korkeintaan kaksi mökkilupaa
  • Maanomistaja voi tuoda vieraansa metsästämään 20.-24.8.2017 omistamilleen pelloille. Maksu on sama kuin vieraslupamaksu. Viljelijältä pitää olla lupa pelloilla metsästämiseen kirjallisena allekirjoituksella varmennettuna.

Vieraslupaan on viime vuosien ajan kuulunut saalisilmoituslomake, jonka perusteella on tarkoitus seurailla ja ohjailla tulevaa metsästystä. Muista palauttaa se joko K-valinta Marjakkaan seinässä olevaan metsästysseuran postilaatikkoon tai Hailuodon lauttarannan kioskille.

Vesilintulupien myynti 10.8.2017 alkaen: Lauttarannan kioskit, K-Valinta Marjakas, Sale-Hailuoto, Cafe Purseri, Luovon Puikkari, Luotsihotelli ja Tiura Uistin Oulu aukioloaikoinaan.

Vierasluvat

Vuonna 2017 vesilintulupien hinnat ovat:

• 20.08. 35 €
  • 21.08. 25 €
  • 22.08-31.12. 15 €/metsästyspäivä
  • Iltalupa 1.9. alkaen 10€ (klo. 12-24)
  • Kausilupa 150€

Alueet ja rajoitteet

Ajokokeet pidetään 24.9.2017, jolloin on haukkuvilla ja ajavilla koirilla metsästys ja kouluttaminen kielletty. Hirvenhaukkukokeet on 23.9.2017, jolloin haukkuvilla ja ajavilla koirilla metsästys ja kouluttaminen on kielletty. Hirvenmetsästys aloitetaan Hailuodossa 3.10.2017. Hirvikoirilla saa haukuttaa viikkoa ennen hirvijahdin aloitusta vain omilla alueilla. Muun maariistan metsästys on kielletty hirvenmetsästyksen aloitusviikonloppuna kokonaan turvallisuussyistä. Siikamarkkina -viikonloppuna 10.-11.10.2017 on hirven metsästys kielletty.

Metsästyspinta-alaa on saaresta suurin osa. Asutuksen läheisyyden vuoksi jotkut alueet ovat olleet jo kauan sorsastukselta rauhoitettuina. Seura on myös rauhoittanut Isomatalan kareineen muuttolintujen levähdyspaikaksi 26.8.-12.10. väliseksi ajaksi.

Koska Hailuodon kosteikot ovat valtakunnallisestikin tärkeitä vesilintualueita, ovat Pohjois-Pohjanmaan Ympäristökeskus ja Hailuodon jakokunta tehneet sopimuksen, jolla Kaaran, Kirkkosalmi-Patelanselän, Ontonperän ja Kengänkarin alueiden jakokunnan omistamat alueet ovat vuodesta 2004 alkaen rauhoitettu vesilinnustukselta. Lisäksi Pökönnokan vastaavat alueet ovat vierasmetsästykseltä rauhoitettuja. Ympäristökeskus vastaa näiden alueiden asiallisesta maastomerkinnästä.

Vieraslupatiedotteessa on kartta rauhoitusalueista. Tarkentavat kartat metsästyskieltoalueista Kirkkosalmella ja Ojakylänlahdella. Karttoihin punaisella ja virheällä merkityille alueille ei ole vesilintujen metsästysoikeutta. Myöskään Kaaran nokalla näkyvälle valkoiselle alueelle ei ole vuokrattu seuralle vesilintujen metsästysoikeutta. Kaaran nokka on rauhoitettu mulliaitaa myöten.