Vahinkoeläinjaosto

Riistanhoito

Pienpedot

Seura on pyrkinyt toimimaan niin, että eläimille mahdollistettaisiin hyvät elinolot ainakin saalistajien suhteen. Seura on hyvittää saaliiksi saadusta ketusta, minkistä ja supikoirasta 40 euroa. Uutena lisäyksenä on hyväksytty, että harakan ja variksen näyttämisestä maksetaan 20 euroa siinä tapauksessa, kun on täyttynyt 50 pisteen raja (yksi harakka tai varis on 3 pistettä). Lisäksi kauden lopussa tilastoidun pienpetojen luettelon mukaisesti on jaettu parhaille pyytäjille palkintoja. Niinpä saarelle erehtyvä supikoira ei kauankaan rantoja taaperra, ennen kuin tuoni sen korjaa.

Minkkejä ilmestyy Hailuotoon säännöllisesti ja vaikka niitä ahkerasti vähennetään, sorsakauden alettua muutama aina havaitaan.

Kettukanta hupenee vuosittain tehokkaasti, mutta kevätjäitä myöten mantereelta kuitenkin joka vuosi pyyhältää uusia repoja. Useana viime vuotena on vuodenvaihteen tienoilla järjestetty kettujahti johon vuosittain on osallistunut yli 50 jäsentä ja tuloksena useita punaturkkeja.

Näätiä saarelle ilmestyy silloin tällöin.

Talvella 2002-2003 vuodenvaihteen tienoilla jolkutteli saaremme hankisilla susi (tai koirasusi) joka tietenkin herätti koiraihmisissä lievää kauhistusta. Kukaan ei otusta päässyt näkemään mutta kokeneet metsästäjät olivat jäljistä varmoja. Tammikuun lopulla susi ilmeisesti kyllästyi saaremme pienuuteen ja poistui pohjoiseen.

Yhteyshenkilönä nuoriso- ja vahinkoeläinjaostossa toimii Sampo Pramila:

Puh. 0400-586515 e-mail:sampo.pramila@gmail.com

Tervetuloa kaikki rohkeasti mukaan, ei tarvitse olla ennestään eränkäyntitaitoja tai jahtikokemusta!

Vahinkoeläinjaosto tiedottaa:

Metsästysseuran nuoriso- ja haittaeläin jaosto järjesti haittaeläimiä varten haaskan, josta yritettiin pyytää vareksi. Paikka oli odotettua huonompi mitä luultiin kun paikalle saapui maakotkia ja korppeja jotka pilasivat pyynnin. Ensi vuonna uudestaan uuteen paikkaan ja kokeillemme miten sitten käy Nuorisolle järjestettiin kanu-loukun teko päivät 28-29.6.2014 ja paikalle saapui nuoria metsämiehen alkuja. Loukkujen teko saatiin hyvin alkuun […]

Posted in Ajankohtaista, Nuorisojaosto, Vahinkoeläinjaosto

Kommentit pois päältä artikkelissa