Seura

Historia

Seura perustettiin sopivasti ennen sorsastuksen alkua 19. elokuuta 1945. Kokouksessa oli läsnä 39 hailuotolaista, jotka kaikki eivät suinkaan olleet metsäverisiä. Perustajajäsenistöstä vain muutama on edelleen enemmän tai vähemmän jahtikuntoisia.

Jäsenistö

Seuran jäseneksi pääsee olemalla kirjoilla Hailuodossa vähintään kaksi vuotta. Jäseneksi pääsevät myös maanomistaja, hänen lapsensa sekä vävynsä että miniänsä, joka omistaa vähintään 5 hehtaaria perittyä, metsästysseuralle vuokrattua maata. Niinpä Hailuodon metsästysseuraan kuuluukin peräti noin 750 jäsentä.

Hallinto

Seuralla on hallinnosta vastaava johtokunta. Siihen kuuluu kuusi jäsentä, joista kaksi on vuosittain erovuorossa. Lisäksi uusien sääntöjen perusteella voidaan valita kaksi varajäsentä, joilla on oikeus osallistua kokoukseen, vaikka muutoin johtokunnan kokous olisi täysivaltainen. Tärkeimpinä yleiskokouksina ovat kevätkokous, jossa mm. päätetään vuosittaisista rauhoituksista ja vierasmetsästyksestä sekä syyskokous jossa päätetään tarkemmin vuosittaisesta hirvijahdista.

Säännöt

Hailuodon metsästysseuran uudet säännöt on hyväksytty kevätkokouksessa 28.3.2010. Voit katsoa säännöt tästä.